5bAfghaans leger doodt zeker veertig aan IS verbonden strijders

Zeker veertig strijders die trouw zijn aan Islamitische Staat (IS) zijn gedood bij een luchtaanval in het oosten van Afghanistan. Dat melden Afghaanse functionarissen vrijdag.

Het betrof een ongewoon forse luchtaanval van de Afghaanse krijgsmacht. Die heeft flink uitgebreid sinds het vertrek van de NAVO-strijdkrachten in 2014.

Volgens een woordvoerder van het Afghaanse leger zijn niet alleen 42 aan IS gelieerde strijders gedood, maar werd ook een trainingscomplex vernietigd. De aanval zou deel uitmaken van in totaal 83 gevechtsoperaties in heel Afghanistan.

De afgelopen maanden hebben ook Amerikaanse gevechtsvliegtuigen tientallen aanvallen uitgevoerd op islamitische strijders.

Related Articles

“#IS’ operatives preparing 80 #attacks in #Europe Dutch expert claims up to 80 'IS' operatives preparing attacks in Europe A Dutch expert has claimed that 'Islamic State' has dozens of operatives plan...
What is the Imams role in Breeding extremist in Britain? by Ahmed Elbaz What is the Imams role in Breeding extremist in Britain? By Ahmed Elbaz , E.C.C.I European  Center, Netherlands & Germany Europe in genera...
The Future of the Global Jihadist Movement After the Collapse of the Caliphate by: Dr. Colin P. Clarke Despite nearly two decades of a global counter-terrorism campaign waged by the United States and its allies, there may now ...
Steinmeier arrives in Iraq to support for fight against ‘IS’  Steinmeier arrives in Iraq to support for fight against 'IS' Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier has arrived in Baghdad for meetings with g...
How Trump sanctions on Iran … impact the financing terrorism How Trump sanctions on Iran ... impact the financing terrorism By Jassim Mohammad - Bon Brian Hook US special representative for Iran said on 7t...