7eBelgische terreurbestrijders hebben aanwijzingen dat Islamitische Staat opnieuw strijders naar Europa, en specifiek ook naar België, heeft gestuurd om aanslagen te plegen. 

Volgens Belgische media acht het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) de kans op een aanslag in België dan ook nog steeds reëel.

Het dreigingsniveau bij onze zuiderburen blijft staan op het een na hoogste niveau (drie). Dit betekent dat de dreiging ernstig is en een aanslag mogelijk en waarschijnlijk.

Op dinsdag 22 maart, precies vier weken geleden, bliezen twee zelfmoordenaars zich op in de vertrekhal van de luchthaven Zaventem. Even later deed een andere terrorist dit in een metrostel ter hoogte van station Maalbeek. Door de aanslagen kwamen 32 mensen om en raakten meer dan driehonderd mensen gewond.

De aanslagen werden opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Related Articles

The International Coalition and SDF storming ISIS east of Euphrates, in syria Ahead of the timing of the US director’s promise and after promises of ISIS leadership of a safe passage, the International Coalition and SDF start st...
Germany’s intelligence warned against underestimating the threat by “IS” DW- IS can still launch attacks in Germany: intelligence chief The head of Germany's domestic intelligence agency has warned against underestimating ...
‘Syrian## asylum# seeker’ behind #Ansbach bomb blast 'Syrian asylum seeker' behind Ansbach bomb blast A Syrian asylum seeker who had previously tried to commit suicide has been cited as the man who was k...
London Sharia..How Britain turned its back on the extremist ideas threatening it? ECCI European Center for Counterterrorism  and Intelligence Studies. Germany & Netherlands By Ahmed Elbaz , Political and security risk analy...
Map of extremist groups in Netherlands  By European Center for Counterterrorism and Intelligence Studies in Germany and Netherlands. The Dutch authorities confront the increasing dangerou...