7eBelgische terreurbestrijders hebben aanwijzingen dat Islamitische Staat opnieuw strijders naar Europa, en specifiek ook naar België, heeft gestuurd om aanslagen te plegen. 

Volgens Belgische media acht het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) de kans op een aanslag in België dan ook nog steeds reëel.

Het dreigingsniveau bij onze zuiderburen blijft staan op het een na hoogste niveau (drie). Dit betekent dat de dreiging ernstig is en een aanslag mogelijk en waarschijnlijk.

Op dinsdag 22 maart, precies vier weken geleden, bliezen twee zelfmoordenaars zich op in de vertrekhal van de luchthaven Zaventem. Even later deed een andere terrorist dit in een metrostel ter hoogte van station Maalbeek. Door de aanslagen kwamen 32 mensen om en raakten meer dan driehonderd mensen gewond.

De aanslagen werden opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Related Articles

The Future of the Global Jihadist Movement After the Collapse of the Caliphate by: Dr. Colin P. Clarke Despite nearly two decades of a global counter-terrorism campaign waged by the United States and its allies, there may now ...
Trends in Islamic State’s Online Propaganda: Shorter Longevity, Wider Dissemination of Content by :Laurence Bindner and Raphael Gluck With the collapse of the so-called caliphate and the morphing of the proto-state back into an insurgency, th...
European Union Counter-Terrorism Strategy, by Mujahed Al-Sumaidaie by : Mujahed Al-Sumaidaie, MA Intelligence and Secutrity Studies, Brunel University, UK European Centre for Counterterrorism and Intelligence Studi...
US, Turkey: Most Russian strikes do not target ‘IS,’ al Qaeda in Syria US, Turkey: Most Russian strikes do not target 'IS,' al Qaeda in Syria The US and Turkey have said that Russian strikes in Syria have mainly targeted ...
Will Germany take back ‘IS’ fighters captured in Syria ? Germany mulls US demand to take back 'IS' fighters captured in Syria US President Donald Trump is demanding European allies repatriate foreign "Isl...